Peskov: Dan ujedinjenja Krima s Rusijom - važan i specijalan događaj za Putina

Glasnogovornik predsjednika Ruske Federacije naglasio je kako je predsjednik Vladimir Putin prije tri godine donio "konačno rješenje", te kako je shvatio sve posljedice te odluke.

Dan ujedinjenja Krima s Rusijom je emocionalno specijalan i važan događaj za predsjednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, rekao je glasnogovornik predsjednika, Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju RBK.

"Kao i za sve nas, to je izuzetno važan dan za njega, tim više što je u konačnici samo "konačno rješenje", morao donijeti upravo on. Istovremeno je to za njega velik i važan dan. Upravo on je preuzeo odgovornost, pokazao političku i gepolitičku hrabrost. Upravo on je, vjerojatno, više od svih ostalih, shvatio sve posljedice, koje su neminovno došle s tom odlukom", - rekao je Peskov.

Po njegovim riječima, iako Putin ove godine nije mogao sudjelovati u proslavi godišnjice ujedinjenja Krima s Rusijom 18. ožujka, to ne umanjuje važnost tog događaja za predsjednika. "To, što on ne sudjeluje na ovoj ili onoj proslavi, prilikom nekog događaja, uopće ne znači da za njega to nije bitan dan. Ne znam kako ga on osobno slavi, ali za njega je to bitan dan - to je apsolutno neporecivo", - rekao je glasnogovornik predsjednika.

Osim toga, Peskov je posebno naglasio, kako predsjednik nije sasvim zadovoljan po pitanju toga što je Rusija dobila kao rezultat ujedinjenja Krima.

"To je složan proces, praktički bez presedana u novijoj ruskoj povijesti. Je li Putin sasvim zadovoljan? Ne, naravno da nije. I zato je sve držao pod svojom kontrolom", - zaključio je Peskov, a prenosi ruska agencija TASS.

Više

Ova stranica koristi kolačići. Ovdje za više informacija

Prihvatite kolačiće