Porošenko spreman za razmjenu Savčenko "ali prijedloga nije bilo"

Predsjednik Petar Porošenko izjavio je da je spreman obaviti razmjenu ukrajinskog vojnog lica Nadežde Savčenko kojoj se sudi u Rusiji. On je isto naglasio da za gotovo dvije godine nikada ni iz jednog izvora koji bi bio kredibilan nije dobio prijedlog o razmjeni.

Ukrajinski predsjednik Petar Porošenko izjavio je da je spreman obaviti razmjenu ukrajinskog vojnog lica Nadežde Savčenko kojoj se sudi u Rusiji. "Ako je pitanje jesam li spreman donijeti odluku o razmjeni, prvi put danas ističem da sam, kao predsjednik Ukrajine, spreman upotrijebiti svoje ustavno pravo i obaviti razmjenu Nadežde, učiniti sve što je moguće kako bi se ona što prije vratila kući" , rekao je Porošenko na press-konferenciji koju je u Ankari održao zajedno s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom, nakon završetka pregovora.

On je istovremeno naglasio da za gotovo dvije godine nikada ni iz jednog izvora koji bi bio kredibilan nije dobio prijedlog o razmjeni Savčenko, prenose ruski mediji.

Ranije je službena predstavnica MVP RF Marija Zaharova naglasila da se pregovori o razmjeni Savčenko ne vode, i da je do donošenja sudske presude to isključeno. "Pregovori o razmjeni Savčenko nisu vođeni i ne vode se. To se nije moglo dogoditi ni teoretski ni praktično, prije nego što bude donesena sudska presuda", rekla je ona, prenosi portal Vesti.

Ova stranica koristi kolačići. Ovdje za više informacija

Prihvatite kolačiće